Ongeveer 100.000 mensen in Nederland lopen jaarlijks een soa op. Vaak zonder dat ze het weten. De Soa Tester biedt een betrouwbare labtest om uzelf te testen op verschillende soorten soa’s.

Informatie over SOA's

Op deze pagina vindt u informatie over soa’s. Deze tekst is ontleend aan de website van Soa Aids Nederland, de interventiespecialist op het gebied van soa’s en hiv.

Soa’s zijn seksueel overdraagbare aandoeningen. Seksueel overdraagbare aandoeningen of geslachtsziekten zijn aandoeningen die je kunt oplopen door seksueel contact. De meeste soa’s hebben ernstige gevolgen als ze niet op tijd worden behandeld. Gelukkig zijn de meeste soa’s gemakkelijk te genezen.

Let echter wel op dat je een soa kan hebben zonder dat je er last van hebt. Daardoor kan je dus ook gemakkelijk een soa ongemerkt doorgeven.

Per jaar lopen in Nederland naar schatting ruim 100.000 mensen een soa op. Voorbeelden van soa’s zijn: chlamydia, genitale wratten, genitale herpes, gonorroe, hepatitis B, syfilis en infecties met hiv, dat aids veroorzaakt. Het ondergaan van een soa-test de enige manier om zeker te weten of je wel of geen soa hebt.

Klik hieronder op de soa als u aanvullende informatie.