We merken dat veel mensen zich liever anoniem op een soa laten testen. Online zijn er veel aanbieders van soa-zelftesten, maar veel van deze zelftesten, waarbij u zelf de uitslag afleest, zijn onbetrouwbaar. Vandaar dat wij De SOA Tester hebben opgericht!

Dezelfde kwaliteit soa-test als via uw huisarts

Via deze website heeft u direct toegang tot een laboratoriumtest. Laboratoriumtesten zijn in vergelijking met thuistesten, waarbij u de uitslag zelf afleest, veel betrouwbaarder. De chlamydia en de chlamydia & gonorroe-testen van De SOA Tester zijn exact dezelfde als de test die de huisarts gebruikt. Het enige verschil is dat u de test zelf uitvoert op een plaats waar u zich prettig voelt. Het onderzoek wordt gedaan in een ISO geaccrediteerd laboratorium en voldoet aan alle kwaliteitseisen. De uitslag koppelen we aan u terug via een versleutelde email. 

Eenvoudige snelle laboratoriumtest

Naast het bieden van een betrouwbaar alternatief, zijn de soa-testen van De SOA Tester ook eenvoudig en snel. Met behulp van een instructie neemt u zelf, op eenvoudige wijze, materiaal af voor een soa-test. Bovendien heeft u zelf de regie in handen over hoe u de soa-test (in discrete verpakking) ontvangt en hoe u hem na afname retourneert; versturen per post of afgeven bij een van onze afgifte locaties. Het gemak van zelfonderzoek doen dat betrouwbaar is en op een discrete wijze snel zekerheid geeft. Het afgenomen celmateriaal voor de soa-test wordt onderzocht in een microbiologisch-laboratorium.

Betrouwbaar alternatief

Door het direct aanbieden van een betrouwbare en kwalitatief goede soa-test willen we een eerste stap zetten in het verbeteren van de soa-zorg.

Carlijn:

Een SOA test is iets waar mensen zich soms voor schamen en waar een taboe over heerst. De SOA tester wil dit taboe weghalen door SOA testen aan te bieden via een webshop. Dit zorgt ervoor dat de patiënt niet naar de dokter hoeft en dat de test geheel anoniem is. We hopen hiermee het aantal mensen die zich laten testen per jaar te verhogen en het aantal mensen met een SOA terug te dringen.

Max:
De SOA Tester staat voor snelle zorg op het moment wanneer het voor de patiënt uitkomt. Het uitvoeren van een SOA test kan op elk moment van de dag zonder dat er wachttijden aan verbonden zijn. Lange wachttijden en weken wachten tot de uitslag bekend is niet meer van deze tijd.