Wanneer je al eens een SOA hebt gehad dan is er een grotere kans dat je opnieuw besmet raakt met een SOA. Dit blijkt uit een recentelijk onderzoek. Test daarom vaak genoeg of je een SOA hebt, als je ooit al eens een SOA hebt opgelopen. Hoe lang het geleden is dat je de SOA hebt gehad speelt hierin geen rol. Laat je dus altijd testen na onveilige seks zodat je niet opnieuw besmet raakt met bijvoorbeeld chlamydia of gonorroe.

De hoofdzakelijke reden waarom je meer risico loop is nog niet geheel duidelijk. Wetenschappers hebben het onderzocht en ze denken dat het te maken heeft met de slijmvliezen. Deze zouden meer moeite hebben om ziektekiemen te weren na eerdere infecties. Momenteel zijn wetenschappers bezig dit verder uit te zoeken. Wel zagen zij dat als je ooit in je leven chlamydia hebt gehad  je meer risico loopt om wederom chlamydia te krijgen.

Wanneer je eerder een soa hebt gehad en je opnieuw onveilige seks hebt gehad adviseren wij tot het afnemen van een SOA test. Ook al ben je behandeld kan je wederom een SOA krijgen. Daarnaast heb je dus ook een grotere kans op een SOA wanneer je al eerder een soa hebt gehad. Wil je niet na elke keer onveilige seks een SOA test afnemen dan adviseren wij je elke 6 maanden een SOA test te doen. Denk hier aan seks zonder condoom met wisselende partners.

Heb je last van klachten na onveilige seks dan raden wij je aan gelijk een test af te nemen. Denk hierbij aan ruikende afscheiding of pijn bij het plassen. Zie het kopje SOA’s op onze website voor meer informatie over welke mogelijke SOA bij jou symptomen past. Om ernstige gevolgen te voorkomen is het belangrijk dat je zo snel mogelijk een soa-test afneemt. Je kan namelijk ook andere bedpartners besmetten als je onveilige seks hebt.

De SOA Tester geeft u direct toegang tot een zelfafname test uitgevoerd door een laboratorium. De test is discreet, eenvoudig en snel uitvoerbaar. Heb je last van klachten of onveilige seks gehad bestel dan een soa-test bij De SOA Tester.