Wanneer u een Chlamydia-infectie heeft geeft dit vaak geen of weinig klachten. Een onbehandelde Chlamydia-infectie kan leiden tot ernstige gevolgen. Dit geldt voor mannen en vrouwen. De infectie is makkelijk behandelbaar met antibiotica. Bij mannen kan een onbehandelde chlamydia-infectie leiden tot een ontsteking in de bijbal en de prostaat. Daarnaast kan het zorgen voor een verminderde vruchtbaarheid. Vrouwen kunnen last krijgen van ontstekingen in de eileiders en het bekkengebied. Verder kan het leiden tot chronische buikpijn en verminderde vruchtbaarheid. Iemand met chlamydia kan de soa wel aan andere bedpartners doorgeven, ook als deze persoon geen symptomen heeft. 

Het is daarom belangrijk dat men zich laat testen op chlamydia na het hebben van onveilige seks. Een zelfafname thuis-test op chlamydia is makkelijk uitvoerbaar en doet geen pijn. Het afname materiaal wordt door de persoon zelf afgenomen en vervolgens naar het laboratorium gestuurd. Bij mannen gaat het om de eerste straal ochtendurine die moet worden opgevangen. Vrouwen zullen zelf met een wattenstaafje materiaal uit de vagina halen. Een positieve uitslag voor de test betekent dat je een Chlamydia-infectie hebt. Bij een negatieve uitslag betekent dat de infectie niet aanwezig is. De incubatietijd voor Chlamydia is 14 dagen. Dit betekent dat je jezelf kunt testen 14 dagen nadat je onveilige seks hebt gehad. 

Chlamydia is goed behandelbaar met antibiotica. Het is wel mogelijk om opnieuw Chlamydia te krijgen nadat je het ooit gehad en behandeld hebt. Het behandelen van Chlamydia geeft geen bescherming tegen een nieuwe Chlamydia-infectie. 

Wanneer jij chlamydia hebt of je bent gewaarschuwd voor chlamydia door een sekspartner, laat je dan testen op chlamydia. De SOA Tester is de goedkoopste optie voor het testen op Chlamydia, met de hoogst mogelijke betrouwbaarheid. Heb je onveilige seks gehad dan loop je ook kans op andere soa’s. Laat je dan ook testen op andere soa’s zoals Gonorroe en Trichomonas. Heb je vragen over welke test het meest geschikte is voor jou neem dan contact met ons op.