Het is begrijpelijk dat je een probleem hebt, want niemand zit te wachten op een soa. Wanneer je erachter komt dat je een soa hebt tijdens je relatie kan je deze op twee momenten zijn opgelopen. Het is eerste moment is voor de relatie en het tweede moment is tijdens de relatie. Tijdens je relatie kan je het hebben gekregen van je vaste partner of een andere partner. Als je het van een andere partner hebt opgelopen kan dit zo maar het einde van je relatie betekenen. Misschien denk je dit op te lossen met het prakken van de medicijnen met het avond eten. Dit is een zeer slecht idee en De SOA Testen raadt dit ook zeker niet aan. Hiervoor zijn vier verschillende redenen:
Ten eerste is het is strafbaar om iemand medicijnen toe te dienen zonder dat diegene toestemming heeft gegeven. Dit kan leiden tot een civiel proces aangespannen door je partner. Dit zal ook een negatieve impact op je relatie hebben.
Ten tweede is het prakken van de medicijnen door het eten kan de werkzaamheid verminderen. Dit komt omdat medicatie op verschillende manieren werkt. Wanneer de medicatie niet werkt kan dit ervoor zorgen dat de infectie niet verdwijnt. Waardoor je zelf ook weer de SOA kunt oplopen na seks met je partner.
Ten derde stelt de arts altijd een aantal vragen om te bepalen wat voor medicijnen er nodig zijn. Wanneer jij je partner dezelfde (dosis) pillen geeft kan dit helemaal niet de juiste behandeling zijn. Dit kan ervoor zorgen dat de infectie niet verdwijnt.
Ten vierde is het belangrijk dat je altijd eerlijk tegen je partner, want eerlijkheid duurt het langst. Wanneer je partner er ooit achter komt zal haar/zijn vertrouwen flink geschaad zijn. Dit kan leiden dat de relatie nooit meer zal zijn zoals ervoor.
Waarom is partner waarschuwing belangrijk?
Je partner waarschuwen doe je zodat zij/hij zichzelf kan laten testen en behandeling indien dit noodzakelijk is. Een onbehandelde SOA kan tot namelijk tot ernstige gevolgen leiden. Denk aan onvruchtbaarheid en heftige ontstekingen van de slijmvliezen in de geslachtsdelen. Daarnaast help je ook mee aan een betere volksgezondheid en heb je zelf dus ook minder kans om opnieuw geïnfecteerd te worden.